torsdag 26 januari 2012

Hoppträning!

Var som sagt och tränade för Stina Lillje i tisdags igen och här kommer lite filmer från träningen men oerhört bra övningar som ni kan göra hemma också för att träna upp musklerna på hästarna.

Den första videon:
http://www.youtube.com/watch?v=XqUJoP2ogAk&list=UUKyTBJRepyxtWHtLcxKCvWw&index=2&feature=plcp
Så övar man upp styrkan i hästens bakdel och lär sig att känna efter hur många galopp-språng hästen tar och man lär sig även att reglera galoppen bra.
["Bockarna" ska stå i en halvmåne med 8 meters mellanrum. Då går det att rida in med både 2 och 3 galoppsprång, öva på att varannan gång komma in på 3 och 2. Svår övning men tänk på att hela tiden ha hästen ställd och känn av galoppen!]

Den andra videon:
http://www.youtube.com/watch?v=vVPalTDH69M&list=UUKyTBJRepyxtWHtLcxKCvWw&index=1&feature=plcp
Här tränar man på att tänka efter hindret och inte bara "fläska" på. Många olika linjer till hinder och efter hinder gör så man måste tänka på sin egen taktik och inte bara rida för snabbt på hindrerna.
[Sätt upp en liten bana och tänk på linjer (brytna linjer är svårt och bra att träna). Ni kan även leka med avstånden. Att mellan hinder 1&2 så är det 5 galoppsprång, alltså ca 21-22m. Och till andra linjen tar ni 6 eller 7 språng = 24,5 respektive 28 m.]



Kommentera gärna vad ni tycker om övningarna och hur det ser ut! :)



1 kommentar: