lördag 4 februari 2012

Informationsfylld dag..

Just nu så ligger jag i soffan och ser på melodifestivalen. Både bra och sämre bidrag, vad gör Torsten Flink där egentligen ?
Ikväll så blir de till att smälta all information jag har fått under dagen. Har varit på en kurs om bärodling och förädling. Superbra kurs med mycket information. Vet att detta inte hör till hästområdet men måste berätta ändå.
Bär odling och förädling är ännu mycket ovanligt i sverige man kommer mer och mer. Det kräver mycket arbete och många års skötsel innan man kan få sin första skörd. Alltså ett krävande arbete men roligt och intressant om man är intresserad av odling(ekologisk) och närproducerade råvaror. Alltså mer fram för bär och förädlade bärprodukter som ex Aronia marmelad.
Men många buskar och växter kan även användas inom hästområdet. Vi har en hokus pokus doktor bara en halv mil från oss som jag brukar åka till om hästen känns stel, halt m.m. (ej vid sår skador) Då brukar han ta "friskt" blod från halsen och spruta in i ex den skadade leden. Sen blir man beordrad att smörja med gröngröt och att rida. Sen är han bra på 1-2 veckor. Företaget heter Alyose och deras hemsida kan ni hitta här. Nån annan som vet/ har någon mer information eller erfarenhet inom detta ämne? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar